Banner Img

Børnefest Blog

Hos Børnefest deler vi gerne vores erfaringer, tips og tricks med dig. Glæd dig til det nye og spændende blogindlæg.

8 tips til den perfekte børnefødselsdag

Børnefest - 8 tips til børnefesten

Vi begynder med det, som nok burde være det sidste punkt i rækken af tips til den perfekte fødselsdagsfest. Det gør vi, fordi vi synes, at det er det vigtigste:

#1 Læn dig tilbage, nyd dagen og giv dit barn den opmærksomhed, som han/hun fortjener

Vi stræber ikke efter, at ’koncept Børnefest’ skal være den vildeste, største og fedeste børnefødselsdag – tværtimod. Vi har skabt dette koncept, fordi vi mener, at der mangler et sundt og aktivt alternativ til at holde en nem, bekvem og praktisk børnefødselsdag med gode råvarer og økologi.

Vores mission er at skabe nogle mindeværdige børnefødselsdage for dig og dit barn, hvor du har mulighed for at deltage i festen ved at uddelegere alt det praktiske til en vært eller værtinde.

#2 Tidsbegrænsning – hvor længe skal jeres børnefødselsdag vare?

Børn har masser energi. Især til en børnefødselsdag, hvor der serveres alle mulige lækre sager. Vores erfaring er, at en børnefødselsdag varer mellem 2-4 timer. Det er en god idé at invitere til fest i et defineret tidsrum, med forudbestemt afhentningstidspunkt for forældrene til de små gæster. Man kan eventuelt byde forældrene på kaffe og lade dem hænge ud til lidt hygge, mens børnene leger lidt videre og slutter festen af.

#3 Valg af aktivitet

Vælg én eller flere passende aktiviteter til børnefesten.

Vi har valgt at tilbyde et bredt udvalg af passende fødselsdagsaktiviteter, så der er noget for enhver smag. Men sørg for at børnene har tid til at lege selv.

Skal hele fodboldholdet inviteres, eller er fødselaren bare helt tosset med fodbold, kan man f.eks. leje en oppustelig fodboldbane til haven eller gården.

Skal det foregå hjemme i stuen eller et sted, hvor pladsen er trang, kunne en magisk tryllekunstner være oplagt. Hør eventuelt fødselsdagsbarnet om, hvilken aktivitet han/hun helst vil have. Har I ikke plads, eller ser vejret efterfølgende ud til at blive for dårligt til en hoppeborg i haven, så finder vi en løsning sammen.

#4 En smule forarbejde gør underværker

Børnefest sørger for, at du slipper for en masse praktiske ting, men der er stadig nogle ting, som du bør have styr på.

En lille, men afgørende ting, for at børnefødselsdagen bliver succesfuld, er at have en tidsplan. Forberedelse er nøglen til en overskuelig og god børnefest, og børnene kan godt fornemme og lide, at der er kontrol og styr på tingene.

Hermed ikke sagt, at du skal have en fuldstændig nøje gennemtænkt plan, men blot måske have overvejet 3-4 tidspunkter og intervaller for forskellige aktiviteter på dagen.

Et eksempel på en tidsplan kunne se sådan ud:
Kl. 12.00 – Ankomst af gæster
Kl. 12.30 – Oppakning af gaver efterfulgt af fri leg og aktivitet
Kl. 13.30 – Mad, drikke, kagemand og fødselsdagssang
Kl. 14.00 – Fri leg og aktivitet indtil afhentning

Hvis du er i tvivl om noget vedr. tidsplanlægningen, så kontakt os endelig. Vi hjælper gerne med vores viden på området.

#5 Ekstra øjne er guld værd

10, 20 eller 30 børn.

Det kræver et stort overblik at holde en børnefødselsdag, hvor hele klassen eller alle vennerne og veninderne er inviteret.

Det kan ske, at ét barn bliver ked af det, mens et andet måske er tørstigt, og et tredje måske skal have hjælp til noget. Derfor er et par ekstra hænder altid en god idé i den situation

Og her kan I f.eks. vælge at gøre brug af en af Børnefests søde fødselsdagsværter eller -værtinder. De står hellere end gerne klar til at hjælpe til.
#6 Nem og lækker mad

Nem og lækker mad betyder mere for børnene, end vi lige umiddelbart tror. Til en dag med masser af hopperi, sjov, latter og dans kræves masser af energi, og depoterne skal fyldes op.

Hos Børnefest tilbyder vi et bredt udvalg af kvalitetsmad lavet af gode råvarer, som vi mener, at børnene fortjener. Det skal være nemt og samtidigt lækkert og hurtigt, da børnene gerne vil ud og lege.

#7 Gem væk eller acceptér, at LEGO kan splittes ad og deles i 1000 stykker

Hvis festen skal holdes på skolen, i gården, i forsamlingshuset eller i haven, så gør det måske ikke så meget – men hvis børnefødselsdagen skal holdes i hyggelige omgivelser indendørs og hjemme i selve ens egen stue, kunne det måske godt være en god idé at gemme fødselsdagsbarnets (og dit eget) allervigtigste og kæreste eje væk under selve festen.

Ting kan godt have det med at blive væk eller spredt for alle vinde, når festen går livligt for sig, og børnene morer sig og har det sjovt.

#8 En liste med telefonnumre

Det er altid en god idé at have en liste liggende klar, hvor forældrene – når de kommer og afleverer børnene – kan skrive deres telefonnummer op, hvis man ikke allerede har det, eller barnet ikke lige kender det selv.

Så kan man altid ringe, hvis barnet skulle blive ked af det eller få brug for sin mor eller far. 

”Det vigtigste til en børnefødselsdag er, at man kan have det sjovt med sine venner og man bliver fejret og folk er glade” – Kaja 7 år.

HIP HURRA! Stort tillykke med fødselsdagen! I ønskes en rigtig god fest.

Børnefest IVS
Dronning Dagmars Allé 18, 101
2500 Valby
Tlf.: 28 76 34 32
E-mail: Info@bornefest.dk
CVR: 38814508

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til os her.

Du er også velkommen til at ringe på 28 76 34 32 – hvor du får direkte kontakt med Peter.

Please type your full name.

Invalid email address.

Invalid Input

Du skal accpetere vores privatlivspolitik for at kunne sende beskeden!

Invalid Input

Kontact Img