Banner Img

Børnefest Blog

Hos Børnefest deler vi gerne vores erfaringer, tips og tricks med dig. Glæd dig til det nye og spændende blogindlæg.

Sund og lækker mad til børnefødselsdagen

pastasalat

Mad til børnefødselsdagen er traditionelt sådan noget som slik, is, pølser og sodavand i lange baner, men det behøver det jo ikke at være.

Og det behøver slet heller ikke at være 'ih altså, bare så kedeligt', fordi det så netop ikke er slik, is, pølser og sodavand. Slik, is, pølser og sodavand er ofte det nemme, hurtige og ikke mindst ret så sukker- og saltholdige valg, når det kommer til mad til børnefødselsdagen. Hos Børnefest vil vi rigtig gerne slå et slag for det lidt sundere og faktisk mere langtidsholdbare, energifyldte valg af mad til børnefødselsdagen, hvor børnene ikke pludseligt løber hyperaktive rundt, 'speedet' af al for meget sukker, og effekten faktisk langsigtet bliver alt, alt for trætte og mopsede børn, hvis blodsukkerniveau ryger op og ned.
Og så gør det jo heller ikke noget, at alt den gode mad til børnefødselsdagen kommer i en bæredygtig, økologisk variant fra gode samvittighedsfulde samarbejdspartnere, der sætter en ære i at levere den gode mad.

Lad fantasien komme til udtryk i festligt frugt og grønt

Både søde og sjove indslag i mad til børnefødselsdagen kan komme i form af frisk frugt og grønt. F.eks. kan man byde børnene på snackstave med dip og et overdådigt frugtfad. Eller hvad med farverige grøntsags- og frugtspyd som del af fødselsdagsmenuen?
Hvis man som forælder er den ekstra kreative type kan man forsøge sig med at arrangere grøntsagerne og al den dejlige frugt i forrygende mønstre som f.eks. blomster eller dyr. Dermed gøres serveringen også til noget ekstra festlig for børnene, der sikkert blot spiser meget, meget mere af al den lækre frugt og grønt, når nu det fremstår på nye og spændende måder, der taler til børnenes frie fantasi og store nysgerrighed.
Når det kommer til frugten og det søde indslag, så kan man jo også - og det hører sig måske især sommertiden til - lave lækre, læskende ispinde. Prøv f.eks. at fryse et stykke vandmelon. Eller lav en sodavandsis ud af moste hindbær, jordbær eller appelsin, som puttes på frys med en pind som afslutning. Eventuelt kan der tilsættes lidt mynte eller sirup som ekstra sødme.
Diverse bær, frugter og grøntsager kan også let blive til lækre farverige smoothies, som børnene kan smæske sig i med velbehag. Og her igen kan man sagtens tilføre en lille smule ekstra krydderi og krydderurter. Skulle man være til den lidt tyndere variant af drikkevarer, kan man jo også altid bare blive ved den gode, gammeldags juice, hvor økologiske æbler eller appelsiner er hovedingrediensen.

Sunde salater som mad til børnefødselsdagen

Gode kulhydrater, men også godt med proteiner og fibre (især også hvis det er fuldkornsvarianten eller måske den mere moderne og 'moderigtige' bønne-/ærtvariant), kan man finde i en god omgang pasta, som let kan laves til en lækker stor skål salat med masser af farve og fantastisk fedtstof, når der tilføres godt med grøntsager og en god gang pesto som smagsforstærker. Alt sammen er god benzin med god energi til en barnekrop med god gang i den til en festlig børnefødselsdag.

… OG KØD SKAL DER TIL (JA, INTET OG INGEN ER GLEMT)

Kød kommer med mange gode vitaminer, mineraler og næringsstoffer til både krop og hjerne, så det skal heller ikke mangle på bordet ved den sunde og festlige børnefødselsdag. Til en god omgang pastasalat kan man f.eks. kaste sig ud i nogle minioksefrikadeller. Her kan alle omkring bordet være med - intet og ingen er glemt, heller ikke hvis man hellere er til kylling og måske gerne vil have en hurtig, lille hapser i form af et pølsehorn i hånden … Og skulle der være en enkelt eller to, der slet, slet ikke er til kød overhovedet, så er kikærtefalaflen her det sunde, sikre valg.

Det Rene Brød og den gode bolle

Når vi snakker sundhed og bæredygtighed, så skal brødet på bordet selvfølgelig være økologisk og af de bedste råvarer. Således bibeholdes de gode næringsstoffer bedst muligt - til god gavn og glæde for børnene, der skal bruge en masse krudt på at lege og have det skægt hele fødselsdagsfesten igennem.
Har man til fødselsdagen valgt at holde festen på den gode gamle, hyggelige, manér med varm kakao og boller til, så hjælper vi hos Børnefest også gerne med at levere det hele - og selvfølgelig i en økologisk variant - ligesom meget af det øvrigt ovenfor nævnte også er med på vores menu som et forslag til den sunde og lækre mad til børnefødselsdagen.
Hvis det, som I ønsker af mad til børnefødselsdagen, ikke lige er med på vores menu - hvor udvalget ses ved at gå ind under 'Book din børnefest' her på hjemmesiden - så er I meget velkommen til at kontakte os. Vi hjælper gerne, hvor vi kan, med at levere den helt rigtige mad til jeres børnefødselsdag.

Du kan se mere om vores dygtige samarbejdspartnere her.

Børnefest IVS
Dronning Dagmars Allé 18, 101
2500 Valby
Tlf.: 28 76 34 32
E-mail: Info@bornefest.dk
CVR: 38814508

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til os her.

Du er også velkommen til at ringe på 28 76 34 32 – hvor du får direkte kontakt med Peter.

Please type your full name.

Invalid email address.

Invalid Input

Du skal accpetere vores privatlivspolitik for at kunne sende beskeden!

Invalid Input

Kontact Img