Banner Img

Børnefest Blog

Hos Børnefest deler vi gerne vores erfaringer, tips og tricks med dig. Glæd dig til det nye og spændende blogindlæg.

Kager til børnefødselsdagen

kager

Som den klassiske fødselsdagssang også siger, skal enhver børnefødselsdag fejres med "dejlig chokolade og kager til". En børnefødselsdag kan se ud på mange måder, men en kage kommer man sjældent udenom.


Det er både hyggeligt og lækkert, når børnene samles om kager til en børnefødselsdag og ønsker fødselaren tillykke. Derfor skal man huske at sørge for en kage, når man skal holde børnefødselsdag. Hvis man gerne vil bruge lidt mindre tid og energi på arrangementet, kan man vælge at bestille en kagemand eller -dame udefra, som bare skal hentes og serveres. Men det behøver heller ikke være så stort et projekt at lave kager til børnefødselsdagen selv. Tit kan det være en hyggelig ting, som barnet også selv kan være med til. Og så er er det bare lidt sjovere selv at kunne bestemme, hvilke kager, der bliver serveret til børnefødselsdagen. Vi har samlet vores bedste bud på kager til din børnefødselsdag, som er både nemme at lave og som med garanti vil være et hit blandt de små.

Den klassiske

Når man snakker om mad og søde kager til en fødselsdagsfest, kan man ikke komme udenom de klassiske fødselsdagsboller. De bløde boller er lækre og smagfulde, ikke mindst med lidt smør på. Når der netop er tale om kager til en børnefødselsdag, kan man også vælge at pynte bollerne med glasur i forskellige farver og evt. smarties eller andet flot krymmel. Vores yndlingsopskrift på fødselsdagsboller til børnefødselsdagen er som følger:

Du skal bruge:
3 1/3 dl mælk
50 g gær
50 g smeltet smør
1 dl grahamshvedemel
6-7 dl hvedemel
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg til at pensle med

Sådan gør du:
1. Varm mælken op til 37 grader i en gryde (lillefingervarm) og rør gæren ud i mælken.
2. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen
3. Form boller og sæt dem på en bageplade med papir. Hvor mange boller, du får, kommer selvfølgelig an på, hvor store du laver dem. Opskriften her rækker til mellem 12 og 24 boller.
4. Stil bollerne til hævning under et viskestykke i ca. 30 minutter.
5. Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i 10-12 minutter i forvarmet ovn på 225 grader.
6. Tag bollerne ud og lade dem køle af på en rist, inden du pynter dem.

Den fine

Når det gælder kager til en børnefødselsdag, må man gerne sætte fokus på pynt og det visuelle. Børn elsker krymmel, pynt og flotte farver, og derfor er cupcakes det oplagte valg, når man har overskud og gerne vil gøre noget ekstra ud af kagerne. Det er garanteret, at dit barn også vil nyde at være med til at pynte dine cupcakes. Vores grundopskrift på vaniljecupcakes er lækker og simpel, så man kan bruge energien på at pynte på alle mulige kreative måder. Hvis man vil have inspiration til pynt, kan man finde masser af billeder og ideer på nettet.

Du skal bruge:
125 g hvedemel
150 g melis
1 ½ tsk. bagepulver
1 nip salt
50 g usaltet smør, stuetemperatur
1 ¼ dl sødmælk
1 æg
¼ tsk. vaniljeekstrakt

Sådan gør du:
1. Kom mel, sukker, bagepulver, salt og smør i en røremaskine og pisk for lav hastighed. Hæld halvdelen af mælken i lidt ad gangen, til den lige er blandet i.
2. Pisk kort æg, vaniljeekstrakt og resten af mælken sammen i en anden skål, inden det hældes i melblandingen.
3. Pisk indtil dejen er jævn, men pas på med at piske for længe.
4. Fyld papirforme to tredjedele med dej og bag dem ved 170 grader i 20-25 min. Kagerne skal være letgyldne, så dejen giver efter, når man trykker på den.
5. Lad kagerne køle helt af, inden du pynter.

Den kreative

Den kreative "kattekage" går rent ind hos børnene. Den er et glimrende eksempel på, hvordan der ikke skal særlig meget til for at få kager til en børnefødselsdag til at se ud af meget. Kattekagen er en chokoladekage, der skæres ud, så den minder om en kat og derefter pyntes med chokoladecreme og slik. Det er en kreativ idé, der skiller sig lidt ud fra alle de andre kager til børnefødselsdag.

Det skal du bruge:
125 gr. Margarine
300 gr. Sukker
2 æg
250 gr. mel
2 tsk. bagepulver
4 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
½ tsk. vaniljeessens
2 ½ dl mælk

Sådan gør du: 
1. Rør margarine og sukker godt sammen. Tilsæt derefter de 2 æg et ad gangen og rør godt.
2. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og rør derefter sammen med æg, margarine og sukker.
3. Bland vaniljeessens og mælk sammen og rør det i dejen.
4. Fordel dejen i to runde springforme og bag i 20-25 min ved 200 grader alm. ovn.

Når kagerne er kølet af, skal de skæres ud. Den ene kage skal være kattens hoved, og den skærer du en tynd halvcirkel fra. Den anden kage skal bruges som krop. Skær to bladformede stykker af kagen, så der bliver dannet en hals. De to stykker, der skæres fra, bruges som ører på kattens hoved. Den tynde halvcirkel, du skar fra først, bruges som hale og sættes på kattens krop.

Herefter skal du lave chokoladecremen.

Du skal bruge:
5 dl flormelis
4-5 spsk. margarine
2 spsk. kakao
½ tsk. vaniljeessens
3 spsk. kogende vand
En lille smule kaffe

Sådan gør du:
1. Rør ingredienserne sammen, til de er godt blandede. Cremen skal have en blød konsistens, så hvis den er for hård, tilsæt mere væske og vise versa.

Pynt katten med slik med det samme, mens cremen er blød. Brug fx matador- eller stjernemix og giv katten øjne, næse, mund osv. Det er uden tvivl en kage, der vil gå rent ind hos børnene til børnefødselsdagen.

Børnefest IVS
Dronning Dagmars Allé 18, 101
2500 Valby
Tlf.: 28 76 34 32
E-mail: Info@bornefest.dk
CVR: 38814508

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til os her.

Du er også velkommen til at ringe på 28 76 34 32 – hvor du får direkte kontakt med Peter.

Please type your full name.

Invalid email address.

Invalid Input

Du skal accpetere vores privatlivspolitik for at kunne sende beskeden!

Invalid Input

Kontact Img