Banner Img

Børnefest Blog

Hos Børnefest deler vi gerne vores erfaringer, tips og tricks med dig. Glæd dig til det nye og spændende blogindlæg.

Vi holdt vores søns 10-års fødselsdag i samarbejde med Børnefest

dannebro

Som forældre kender vi nok alle sammen til en smule stress i hverdagen.


Når man gerne vil have karrieren, træningen, familielivet og parforholdet til at spille sammen, er der ikke meget tid til at hvile på laurbærrene. Derfor kan man godt komme til at frygte det at skulle arrangere og afholde en børnefødselsdag derhjemme. Især når der er tale om en 10-års fødselsdag, for det er jo barnets første runde fødselsdag, og så vil man jo gerne give dem en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. Mit navn er Rikke, og med 3 børn i folkeskolealderen kender jeg alt til de problematikker, livet som husmor og karrierekvinde kan medføre. Derfor har jeg fået lov til at skrive dette indlæg, hvor jeg gerne vil fortælle jer om, hvordan vi endte med at afholde min søns 10-års fødselsdag med hjælp fra Børnefest.

En 10-års fødselsdag skal være speciel

I vores familie har vi altid haft tradition for at fejre det lidt ekstra, når der var tale om en rund fødselsdag. Det skal simpelthen bare markeres, når man når sådan en milepæl. Og det skal det især, når man fylder 10 år, for det er jo den allerførste runde fødselsdag i ens liv. Mads, min søn, havde også glædet sig helt vildt, til han endelig fyldte rundt og skulle bruge to cifre til at skrive sin alder. Så det er klart, at vi gerne ville gøre hans 10-års fødselsdag lidt mere speciel end de andre. Vi spurgte ham om, hvad han kunne tænke sig til sin fødselsdag. Svaret lød: ”Jeg vil gerne have en fødselsdag, hvor både klassen og fodboldholdet kommer”. Jeg må indrømme, at jeg ikke var helt vild med ideen, for jo større hans 10-års fødselsdag blev, jo mere arbejde var der også i det for hans far og især jeg. Men så var det heldigt, at jeg har en god veninde, der havde gode erfaringer med Børnefest og fortalte mig om konceptet.

Hjælp til planlægningen er guld værd

Hvis man selv har stået for at planlægge og afholde en 10-års fødselsdag, ved man nok, hvad jeg taler om. En hjælpende hånd er intet mindre end guld værd. Én ting er, at man skal forholde sig til, at der kommer en masse børn hjem i ens hus, som skal holdes styr på. Men for mig er det også meget det forudgående arbejde med at planlægge, handle ind og bekymre sig, der tager en masse tid og energi. Derfor var det en kæmpe lettelse for både min mand og jeg, at vi kunne få hjælp til vores 10-års fødselsdag fra Børnefest. Ikke kun fordi det er godt at være flere om sagerne, men også fordi man virkelig kan mærke, at folkene hos Børnefest har styr på deres fag. De kommer med input og ideer, som jeg aldrig selv var kommet på. Vi endte med at kunne afholde en 10-års fødselsdag, som både Mads og alle hans venner var fuldstændig vilde med, uden at vi følte, vi havde brugt alt vores energi på det.

10-års fødselsdag med pirattema

Vi havde tidligere tænkt på at gøre Mads 10-års fødselsdag til noget særligt ved at lave et tema. Han er vild med mange ting, lige fra fodbold til Lego, så der var rigeligt at vælge imellem. Men da vores hjælpere fra Børnefest foreslog et pirattema, tænkte vi, at det var det rigtige valg. Et pirattema er ikke kun sjovt og fedt for børn i den alder, men det giver også en masse muligheder for at lave en rigtig gennemført 10-års fødselsdag. Eksempelvis havde vi pyntet op med sørøverflag og fundet udklædning til alle børnene i form af et tørklæde, de kunne binde som en bandana. Det var en rigtig vinder, for som bekendt er børn gode til at leve sig ind i en historie eller et tema, som man giver dem. Pirattemaet gjorde også, at det var oplagt at lave en skattejagt. Når man har 20-30 børn hjemme til 10-års fødselsdag, kan man roligt sige, at det er en lettelse, når man kan finde en undskyldning for at sende dem udenfor og brænde noget krudt af. Børnefest hjalp os med at sammensætte skattejagten, så den var både spændende og udfordrende, samtidig med at alle børnene kunne være med hele vejen.

Mad og drikke til børnefødselsdage

Når man har en masse børn på besøg, bliver de selvfølgelig sultne og tørstige på et tidspunkt. Men puha, hvor er det også en af udfordringerne ved at holde fødselsdag. Nogen har måske tid og overskud til at stå og lave lækker mad til børn i den mængde – det har jeg ikke. Derfor plejer det at være en nem løsning med, at vi henter nogle pizzaer eller en serverer en kagemand. Men det er selvfølgelig ukreativt og også noget, som de andre forældre har kommenteret på, da det jo ikke ligefrem er den sundeste løsning. Men når man står med ansvaret for alle børnene til en 10-års fødselsdag, har man hverken tid eller overskud til at udøve magi i køkkenet. Derfor var det også en kæmpe hjælp, at vi via Børnefest kunne få maden leveret udefra – klar til at spise. Vi var lidt nervøse for, om den sunde og økologiske nu også ville falde i god jord, men der var ingen grund til bekymring. Børnene elskede det, og samtidig var det både nemt og hurtigt for os.

Kan Børnefest anbefales? Absolut!

Som sagt har jeg to børn mere, som stadig har en del børnefødselsdage endnu. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg også kommer til at bruge Børnefest til den næste 10-års fødselsdag. Det er virkelig rart at vide, at man kan give sit barn den fødselsdag, som det fortjener, uden at man behøver rive en uge ud af kalenderen. Derfor vil jeg helt klart anbefale Børnefest som et smart og gennemtænkt alternativ til dem, der står med en 10-års fødselsdag eller anden børnefest og godt kunne bruge en hjælpende hånd.

Med venlig hilsen,

Rikke

Børnefest IVS
Dronning Dagmars Allé 18, 101
2500 Valby
Tlf.: 28 76 34 32
E-mail: Info@bornefest.dk
CVR: 38814508

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til os her.

Du er også velkommen til at ringe på 28 76 34 32 – hvor du får direkte kontakt med Peter.

Please type your full name.

Invalid email address.

Invalid Input

Du skal accpetere vores privatlivspolitik for at kunne sende beskeden!

Invalid Input

Kontact Img