Banner Img

Børnefest Blog

Hos Børnefest deler vi gerne vores erfaringer, tips og tricks med dig. Glæd dig til det nye og spændende blogindlæg.

Hvordan holder man den perfekte pigefødselsdag?

festpynt

At skulle afholde en pigefødselsdag, når ens datter fylder år, kan være lidt af en udfordring. Se vores allerbedste tips til pigefødselsdagen her. 


Mange forældre oplever, at de har sværere ved at gennemskue deres pigebørn end deres drengebørn, når det angår, hvad de har lyst til at lave på deres fødselsdag. Til en drengefødselsdag vil en masse udendørs aktiviteter, fart over feltet og måske et pirattema altid være en sikker vinder. Men hvordan afholder man en pigefødselsdag, så man er sikker på, at alle pigerne er underholdt og med under hele festen? Hos Børnefest har vi stor erfaring med børnefødselsdage for både piger og drenge. Derfor har vi her samlet vores bedste tips til, hvordan du sikrer den perfekte pigefødselsdag for din datter.

Tag udgangspunkt i din egen pige

Det er svært at give én fast skabelon på, hvordan den perfekte pigefødselsdag ser ud. Først og fremmest må du tage udgangspunkt i, hvad din egen pige har lyst til, da det trods alt er hende, som festen holdes for. Hvis du har en datter, der er glad for at komme ud og lege, kan det være en god idé at inkludere en skattejagt i jeres pigefødselsdag. Har I en lille prinsesse, der er glad for at lege med dukker og elsker alt, der er pink, giver det god mening at bruge det som tema for fødselsdagsfesten. Derfor må I først og fremmest tage udgangspunkt i, hvad jeres datter har lyst til. Der er jo ikke noget i vejen for at spørge hende ligeud, hvad hun godt kunne tænke sig at lave til sin pigefødselsdag. Det er under alle omstændigheder et godt sted at starte, inden man kommer for godt i gang med at arrangere en pigefødselsdag.

Hold fest med et tema

Et tema er altid en god idé, når der skal holdes børnefødselsdag. Børn har en bedre og mere livlig fantasi end voksne, og derfor er de også vilde med at leve sig helt ind i tingene, når man giver dem muligheden. Et tema kan være alt fra pirat og prinsesse til noget endnu mere kreativt, som fx havfruetema afholdt i svømmehallen. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Når man har valgt et tema, kan man selv vælge, hvor gennemført det skal være. Eksempelvis kan man pynte stuen eller de lånte lokaler op, så de danner de perfekte rammer om din pigefødselsdag. Udklædning kan også være et hit, da det giver anledning til sjov leg, hvor alle kan være med. Hvis man har ekstra overskud, kan man også lade maden og drikkevarerne være afhængige af temaet – fx ved at vælge lyserød sodavand og glasur til et prinsessetema.

Find på sjove aktiviteter

Aktiviteter og fælleslege er ikke kun for drenge. Tit vil piger synes lige så godt om at komme udenfor på fx en skattejagt, især hvis vejret er godt. Fordelen ved at lave en fælles aktivitet er, at det sikrer, at alle er med i legen. Samtidig kan det også være rart for jer, der afholder fødselsdagen, at få børnene udenfor i løbet af festen. Man kan sammensætte en skattejagt med mange forskellige udfordringer, herunder æggeløb, spise æblet i spanden, små gåder eller noget helt fjerde. Igen handler det bare om at være lidt kreativ, og så vil deltagerne til din pigefødselsdag uden tvivl være med på det. Det er især tilfældet, hvis børnene ved, at der venter en belønning i form af fx en slikpose, når alle udfordringer og poster er klaret.

Tag legetøjet med

Når det så er sagt, vil piger ofte være nemmere at underholde end drenge. Det er selvfølgelig afhængigt af alderen, men mange piger kan få timer til at gå med fx dukker og dukkehuse. Pigers leg er generelt roligere, hvilket er en lettelse for jer som forældre, da I så ikke behøver passe så meget på og være omkring børnene. Det kan være en god idé, hvis du beder gæsterne om at tage deres eget legetøj med, fx deres egne dukker. På den måde er I sikre på, at der er nok til alle, og børnene kan være optaget af hinandens dukker eller andet legetøj. Det vil uden tvivl underholde pigerne i mange timer, at de kan lege sammen med deres eget og hinandens legetøj. Hvis vejret tillader det, kan man rykke legen udenfor, så pigerne kan lege på et tæppe og stadig have mulighed for at bevæge sig frit rundt, uden at noget går i stykker. Hvis nogen af de andre børn har sjippetove, bolde, bat eller noget andet til udendørs leg, kan det også være smart, hvis de tager det med til din pigefødselsdag.

Hvad med mad og drikke?

Der kommer et tidspunkt til enhver pigefødselsdag, hvor det er godt at få en pause fra legen og få noget at spise eller drikke. Ofte er det at finde den rigtige mad og drikke dog noget, der virkelig kan give forældrene hovedpine. For hvad kan de lide, hvad er nemmest, og hvor meget kan laves i forvejen? Hvad du vælger at servere af mad og drikke til pigefødselsdagen vil ofte være afhængigt af, hvor meget overskud du har. Hvis du har tid og lyst, kan du med fordel sammensætte en menu på forhånd, fx ved at lave en pastasalat til frokost og en lagkage til om eftermiddagen. Man kan også vælge at lave en nemmere løsning, som samtidig vil være en aktivitet for børnene, fx byg-selv lagkager eller isbar. Hvis man vil være helt fri for at tænke på noget, kan man også vælge at bestille maden hos os.

Vil du have hjælp til din pigefødselsdag?

Virker det at holde en pigefødselsdag som en stor og uoverskuelig opgave? Så står vi hos Børnefest altid klar til at hjælpe dig. Vi kan bistå dig i alle dele af processen, lige fra den tidlige planlægning til ekstra værtinder på selve dagen. Hvis du vil holde den perfekte pigefødselsdag, uden at du skal bryde din hjerne for at komme på gode ideer eller fare rundt for at få styr på det hele inden festen, er du altid velkommen til at kontakte os og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Børnefest IVS
Dronning Dagmars Allé 18, 101
2500 Valby
Tlf.: 28 76 34 32
E-mail: Info@bornefest.dk
CVR: 38814508

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til os her.

Du er også velkommen til at ringe på 28 76 34 32 – hvor du får direkte kontakt med Peter.

Please type your full name.

Invalid email address.

Invalid Input

Du skal accpetere vores privatlivspolitik for at kunne sende beskeden!

Invalid Input

Kontact Img