Banner Img

Børnefest Blog

Hos Børnefest deler vi gerne vores erfaringer, tips og tricks med dig. Glæd dig til det nye og spændende blogindlæg.

Sådan kan du lave en sjov og spændende skattejagt for børn på 7 år

skattekort

Børn har meget energi og elsker at lave ting sammen.

Hvis man får en masse børn på besøg til en fødselsdag, kan det derfor være en god idé at planlægge lege og aktiviteter på forhånd.

Det sikrer, at man får lavet noget, hvor alle kan og vil være med. Det kan også være rart for både børn og voksne, når man i løbet af fødselsdagen har mulighed for at komme udenfor og bevæge sig lidt. Der er mange muligheder at vælge imellem, når man har en børneflok på omkring de 7 år, og det kan være svært at gennemskue, hvad børnene gerne vil lave. Men med en skattejagt for børn på 7 år går du aldrig galt i byen. En skattejagt er både sjov, spændende og uforudsigelig, da den kan sammensættes på et utal af måder. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser, når du skal finde på historier, poster og ledetråde til din skattejagt for børn på 7 år. Kunne du alligevel godt bruge lidt gode ideer og inspiration til en god skattejagt, så er du kommet til det rigtige sted.

Kniber det med at finde på?

Det er som sagt kun fantasien, der sætter grænser, når man vil arrangere en skattejagt for børn på 7 år. Men når man er i fuld færd med at arrangere en børnefødselsdag, er det sikkert, der lige er overskud til at sætte sig ned og være kreativ. Hvis man ikke har den store erfaring med skattejagter og børnefødselsdage, er det ikke altid så let at finde på kreative poster og ledetråde. Samtidig er det vigtigt, at man målretter sin skattejagt for børn på 7 år, så de hele tiden er underholdt og hverken finder opgaverne for nemme eller for svære. Heldigvis er der hjælp at finde, hvis det kniber med at finde på anderledes og kreative indslag til skattejagten. Vi har stor erfaring med både børnefødselsdage og skattejagten, der ofte hører til, og derfor har vi samlet en masse gode ideer og inspiration, som kan hjælpe dig med at arrangere en skattejagt for børn, som uden tvivl vil være et hit.

Sjove udfordringer og poster til din skattejagt

Skal du afholde en skattejagt for børn på 7 år, skal den helst indeholde nogle poster, opgaver eller udfordringer. Afhængigt af, hvor mange børn der er tale om, kan det være en god idé at dele dem op i mindre hold, så alle er med og har mulighed for at byde ind undervejs. Har man ekstra overskud, kan man finde farvede T-shirts eller anden udklædning til at markere de to hold. Når du arrangerer en skattejagt for børn på 7 år, kan du vælge at inkludere en eller flere af følgende poster og udfordringer:

 • Æggestaffet:
  Æggestaffet er en klassisk leg, der er sjov og udfordrende for både børn og voksne. I skal bruge hårdkogte æg og spiseskeer og få børnene til at løbe med ægget på skeen uden at tabe det. Hvis der er flere hold, kan sætte dem op imod hinanden og på den måde skabe et kapløb med en ekstra udfordring i form af æggene. Skal det være sværere, kan man stille udfordringer op på banen eller bruge den anden hånd.

 • Vend tæppet sammen:
  Denne øvelse går ud på, at alle børnene på holdet stiller sig på et tæppe. Opgaven består i, at de skal vende tæppet om, mens de stadig står på det. Det er en udfordring, som både kræver, at man tænker sig godt om, og at man samarbejder.

 • Små gåder:
  En skattejagt for børn på 7 år skal næsten indeholde en form for gåder, hvor børnene skal tænke anderledes og kreativt. Gåderne kan eksempelvis lægges ind i balloner og hænges op i et træ, så udfordringen både er fysisk og mental. Det er en god idé at have hints klar, hvis børnene går i stå undervejs.

 • Smag og føl med bind for øjnene:
  Hvad er en skattejagt uden overraskelser? Det sjove og spændende ved en skattejagt er netop, at børnene ikke kan forudse, hvad der sker som det næste. Som overraskelsen i din skattejagt for børn på 7 år kan du lave en udfordring, hvor børnene med bind for øjnene skal røre ved eller smage på ting, som de derefter skal gætte, hvad er. Du kan fx bruge vanilje, salt, kanel og citronsaft til smagstesten og pels, frugt og grøntsager eller køkkenting til føletesten.

 • Spis æblet uden hænder:
  At skulle spise et æble i en balje eller spand med vand uden hænder er også en vinder til din skattejagt for børn på 7 år. Det er en klassisk udfordring, som er sjov for børn i alle aldre, fordi det er en del sværere, end man tror.

 • Lav et flot skattekort:
  Som en del af din skattejagt for børn på 7 år kan du også lave et flot skattekort, som børnene skal følge for at finde frem til skatten. Du kan med fordel krølle og folde papiret samt brænde kanterne med en lighter, så kortet får det helt rigtige autentiske look.

Find på et tema eller en historie

Børn har en god og livagtig fantasi, og det kan du bruge i din skattejagt for børn på 7 år ved at finde på et tema eller en god historie, som binder alle posterne sammen. Idet der er tale om en skattejagt, giver det god mening at lave et pirattema, evt. med udklædning og en historie om, at skatten er blevet stjålet af pirater. Er du skattejagt for børn på 7 år mest for piger, kan du finde på et andet tema som fx prinser og prinsesser og opdigte en historie ud fra det. Ved at finde på en historie bliver børnene endnu mere fanget af skattejagten, især hvis man tilføjer rekvisitter som fx udklædning eller en rigtig skattekiste til at gemme skatten. Altså kan man selv vælge, hvor kreativ og gennemført skattejagten skal være, men selv hvis du vælger den mere simple version med et par af ovenstående poster og en sød, spiselig skat, vil din skattejagt for børn på 7 år uden tvivl blive et hit.

Børnefest IVS
Dronning Dagmars Allé 18, 101
2500 Valby
Tlf.: 28 76 34 32
E-mail: Info@bornefest.dk
CVR: 38814508

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til os her.

Du er også velkommen til at ringe på 28 76 34 32 – hvor du får direkte kontakt med Peter.

Please type your full name.

Invalid email address.

Invalid Input

Du skal accpetere vores privatlivspolitik for at kunne sende beskeden!

Invalid Input

Kontact Img