Banner Img

Børnefest Blog

Hos Børnefest deler vi gerne vores erfaringer, tips og tricks med dig. Glæd dig til det nye og spændende blogindlæg.

Idéer til børnefødselsdagen

Idéer til børnefødselsdagen

Det at komme på idéer til børnefødselsdagen kan være lidt af en udfordring, når nu barnets fødselsdag ligger lige om hjørnet og selvfølgelig så absolut skal fejres. 
Hvad gør man som forælder, der gerne vil glæde?

Forventningerne er nemlig ofte høje hos barnet, der glæder sig til sin store dag. Og som forælder vil man jo bare rigtig gerne, at alt lykkes og forløber godt – med en masse glade børn, der har haft en rigtig god dag, nogle dejlige oplevelser og en fest, som de faktisk bare slet, slet ikke vil hjem fra.

Det at komme på en god idé til børnefødselsdagen.

Det første, som man kan lægge ud med at kigge på, er: Hvilke interesser og hobbyer har barnet? Er der noget her, som man evt. kan gøre til et tema som idé til børnefødselsdag?

Her handler det om at lægge mærke til, hvad den lille kommende fødselar går og leger (med) i hverdagen. Hvad taler han/hun meget om? Hvilke bøger griber han/hun ud efter i bogreolen? Hvad fanges og begejstres han/hun af på TV eller, når han/hun sidder med Ipad’en? Kom gerne op med så mange muligheder som muligt. Dette skal ses lidt som en form for brainstorm og idébank.

For at komme på gode idéer til børnefødselsdagen kan man også kigge lidt på: Er der mon noget der er oppe i tiden hos de små rollinger – en helt ny dille, en tegnefilmfigur eller en Tv-serie? Måske lægger selve årstiden op til et særligt tema?

F.eks. er efteråret en kærkommen tid til at invitere naturen indenfor i alle dens pragtfulde farver – både i udsmykning og leg. Blade og kastanjer kan dekorere fødselsdagsbordet og også danne grundlaget for lege, hvor børnene f.eks. kan kreere sjove kastanjedyr og smukke bladtryk og -kranse.
Hvis barnets fødselsdag falder om vinteren, så er vintertid i december jo ensbetydende med juletid, og en idé til børnefødselsdag kunne f.eks. så være et tema bygget op omkring nissepiger og nissedrenge, Julemandens hjælpere i form af alfepiger og alfedrenge eller måske et snelandskab med snemænd og snebolde.
Børnefests værter og værtinder står altid gerne klar med hjælp, for at I hos os kan få udlevet de helt rigtige idéer til børnefødselsdagen. De klæder sig også gerne ud, f.eks. som nissepige eller Julemand, for at legen med børnene dermed kan blive ekstra sjov og mindeværdig. 

Prinsesser og pirater for en dag

Børn elsker rollespil og det at kunne danne deres egne personligheder gennem legen i form af rollespil.

Rollespil er faktisk et uundværligt redskab i selve deres udvikling til at blive socialt kompetente og engagerede individer i en kompleks og kultiveret verden.
Det at klæde sig ud og få lov til at lege, at man er en anden – bare for en enkelt dag – er dermed også en ganske god idé til børnefødselsdagen. At få lov til at ’skeje ud’, være vild og indtage rollen som sit forbillede eller bare én, man beundrer for det, de kan og må i deres verden, er for de fleste børn noget super, super sjovt.
Værterne og værtinderne hos Børnefest hjælper gerne til med at få gang i alt det sjove og selve rollespillet. F.eks. kan de – som en idé til børnefødselsdagen – klæde sig ud som: den onde/gode dronning, der har de små prinsesser på besøg til bal eller til teselskab på slottet eller måske er en idéen til børnefødselsdagen, at Kaptajn Klo, Jack Sparrow eller John Silver og deres blodtørstige pirater på en jagt efter skatten må gå planken ud i det store piratsøslag om herredømmet over de syv verdenshave

Vild med Dans

Hvis nu fødselaren viser sig at være vild med dans, så er det måske et ’Vild med dans’-tema, der skal til.
Sang, musik og bevægelse er godt – både for krop og sjæl. Også hos de små, som oftest faktisk bare elsker at klappe, hoppe, have armene i vejret og bare bevæge sig glade.Sang, musik og bevægelse får de små endorfiner i hjernen i gang, og man bliver i rigtig godt humør. Det gode humør vil Børnefest rigtig gerne bidrage til. Og til en sådan fest, hvor temaet netop er bygget op om en idé til børnefødselsdag, der hedder ’Vild med dans’, så er det helt sikkert, at Tree’O danse-crew vil være de helt rigtige til at få strut i skørterne og de små laksko til at gløde på dansegulvet.

Et magisk univers

Skulle den lille kommende fødselar være til magiske universer à la ’Harry Potter’ og ’Ringenes Herre’ kunne en idé til børnefødselsdagen være at bygge et tema op omkring netop dette. Troldmænd og lærlinge eller elverfolk og dværge vil her kunne udgøre grundlaget for selve udsmykningen og legen til børnefødselsdagsfesten. Og til et sådan magisk univers med netop troldmænd og tryllerier så hører da også, at en ægte tryllekunstner kommer på besøg og for et kort øjeblik tryllebinder de spændte og forventningsfulde børn med magiske formularer og alskens hokuspokus.

Vi hos Børnefest står gerne for at levere prisvindende og professionelle tryllerier til lige netop jeres magiske fødselsdagsfest.

Mangler du idéer til børnefødselsdagen, så kan du her se mere om vores tilbud på underholdning til en uforglemmelig børnefødselsdag, som børnene bare slet, slet ikke vil hjem fra.

 

Børnefest IVS
Dronning Dagmars Allé 18, 101
2500 Valby
Tlf.: 28 76 34 32
E-mail: Info@bornefest.dk
CVR: 38814508

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til os her.

Du er også velkommen til at ringe på 28 76 34 32 – hvor du får direkte kontakt med Peter.

Please type your full name.

Invalid email address.

Invalid Input

Du skal accpetere vores privatlivspolitik for at kunne sende beskeden!

Invalid Input

Kontact Img