Banner Img

Børnefest Blog

Hos Børnefest deler vi gerne vores erfaringer, tips og tricks med dig. Glæd dig til det nye og spændende blogindlæg.

Lege til børnefødselsdagen

Lege til børnefødselsdage

Det er efterhånden velkendt, at leg og bevægelse er sundt og godt for børnene og deres udvikling. Gennem legen udvikler børnene nogle af deres vigtigste færdigheder for at kunne begå sig.


Legen er, ud over at stimulere barnet rent kropsligt og fysisk, også med til at udvikle:
-selve barnets motorik
-barnets personlige og sociale kompetencer
-barnets kreative sans
-barnets fantasi
Men når nu legen er så god og så vigtig for børnene, hvad kan vi så som forældre finde på af lege og aktiviteter til vores barns børnefødselsdagsfest, tænker I måske …?
Det behøver faktisk ikke at være det helt store hokuspokus og rene trylleri, hvad man som forældre skal finde på af lege til sit barns børnefødselsdagsfest. Ofte er det simple ganske fint for børnene. Hvis bare der også er indlagt en mulighed for den frie leg, hvor børnenes egen kreativitet og nysgerrighed kan få frit spil, så morer børnene sig fantastisk og fornøjeligt - helt af sig selv. Ja, festen kan faktisk gå hen og blive den rene leg. Og sådan skal det jo også gerne være.

Lad en vært eller værtinde stå for de forskellige lege til børnefødselsdagen

Hos Børnefest har man muligheden for at booke en vært eller værtinde til børnefødselsdagen.
Han eller hun kan sagtens være med til at planlægge forskellige lege for børnene.
Det kan f.eks. være: en inden- eller udendørs skattejagt eller inden- eller udendørs sække-, ægge- eller kartoffelløb
Også rollespil er noget af det, der går rent ind hos børnene. Og det er ydermere en mulighed for, at børnene kan få lov til at udleve den frie fantasi, f.eks. som:
sørøvere og pirater med et skattekort i hånden og skibskursen sat mod en skattekiste fyldt med guld eller små, søde prinsesser til teselskab hos dronningen.
Hvorfor ikke lege fange- og gemmeleg med onde hekse, trolde og farlige dyr i junglen à la den store orange løve med den buskede, brune manke?
Et ekstra lille plus ved de små rollespil er, at man også hurtigt kan gøre rollespilsfigurerne til et gennemgående tema for hele børnefødselsdagsfesten.

Hvis pladsen er til det og ikke for trang, kan man let lade en stor hoppeborg sætte kulissen for alle aktiviteterne og den frie leg til børnefødselsdagen. Det synes børnene oftest er vældig, vældig skægt: At have plads til bare at hoppe på livet løs og brænde noget ordentlig krudt og fri fantasi af i spændende og uvante omgivelser - og ja, måske netop lege fange- eller gemmeleg i den store og farlige løves hule.

Gør dansen til en leg til børnefødselsdagen

Børnenes leg til børnefødselsdagen kan også udleves gennem glad musik og dejlig dans.
På en sjov og kreativ måde kan man sætte godt gang i festen ved at arrangere forskellige danselege, f.eks.: stoledans, ballondans eller stopdans (for bare at nævne nogle få).
Her kan værten eller værtinden også hjælpe til.
Eller hvad med at booke en professionel danser til at få fart og fut under børnenes fødder?

Banen er kridtet op til festlig leg

… og måske en fodboldmatch.
Igen: Hvis pladsen er til det og ikke for trang, kan man til fødselsdagsfesten også opsætte en oppustelig fodboldbane og fordele roller til forskellige spillere på forskellige fodboldhold i en god og venskabelig, fair og fornøjelig fodboldkamp.
Her kommer både det sociale og også et lille konkurrenceelementet på banen i en lystig leg, hvor man for en stund kan få lov til at være lidt lige som FC Barcelonas stjernespiller Lionel Messi eller - og her kommer pigerne så på banen - lidt lige som de danske landsholdsspillere Nadia Nadim og Pernille Harder.

Som sagt: At finde fantasifulde og spændende lege til børnefødselsdagen behøver, som I ser, slet ikke være det store hokuspokus og rene trylleri, når blot man ved, at børnene sagtens selv kan få rigtig meget ud af ganske lidt og faktisk more sig ganske gevaldigt. Hvis blot der bliver sat et par få fornøjelige aktiviteter i gang.
Skulle det dog være lige netop trylleriet og det rene hokuspokus, som I som forældre går efter og synes kunne være super sjovt at have med som aktivitet ved jeres barns børnefødselsdagsfest, så tilbyder Børnefest faktisk hele to talentfulde tryllekunstnere, der kommer ud og underholder med hver deres tryllebindende og sjove show fuld af fantastiske og fabelagtige ballondyr til alle legesyge og festglade børn.
Når alt kommer til alt, handler det for os om at kunne levere den festlige og fornøjelige leg til dit barns børnefødselsdagsfest, og:
Går I som forældre og mangler inspiration til, hvad børnene skal lege og opleve af aktiviteter, når de træder inden for til børnefødselsdagsfesten, så vil vi hos Børnefest rigtig gerne være med til at hjælpe jer.

For at gøre jeres børnefødselsdag til den rene leg og til festen, som børnene ikke vil hjem fra.

I er altid velkommen til at kontakte os for gode råd og vejledning.
I kan se meget mere om alle vores aktiviteter til den festlige og fornøjelige børnefødselsdag lige her.

Børnefest IVS
Dronning Dagmars Allé 18, 101
2500 Valby
Tlf.: 28 76 34 32
E-mail: Info@bornefest.dk
CVR: 38814508

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til os her.

Du er også velkommen til at ringe på 28 76 34 32 – hvor du får direkte kontakt med Peter.

Please type your full name.

Invalid email address.

Invalid Input

Du skal accpetere vores privatlivspolitik for at kunne sende beskeden!

Invalid Input

Kontact Img